fbpx

14 december

Tips voor de kraamweken

Inmiddels hebben wij in 2 jaar tijd al 2x keer een kraamweek meegemaakt! Vandaag delen we onze ervaringen en tips met jullie. 

  • (warme) maaltijden of bedrijven waar je dat kan bestellen zijn super welkom. Mocht je (toevallig) het eea hebben ingevroren is dat natuurlijk ook fijn.
  • als je gaat voeden (borst of fles) zorg dat je een aantal dingen om je heen hebt verzameld zodat je een tijdje kan blijven zitten. Zoals wat drinken voor jezelf, wat te eten, je telefoon, tijdschrift oid.
  • huid op huid contact wordt aanbevolen door de kraamzorg en zal er ook echt voor zorgen dat je ‘verplicht’ gaat ontspannen (al helemaal met een tweede)
  • maak veel foto’s en schrijf bijv in een dagboekje of in de app ‘day one’ op hoe je dagen zijn. Je vergeet zo snel hoe die eerste momenten waren! In de app ‘day one’ kan je zowel foto’s als tekst zetten en dit eventueel later voor een fotoboek gebruiken.
  • het is goed om iedere dag of om de dag een fles met (gekolfde) melk aan te bieden, want anders zou het zou kunnen zijn dat de baby de fles weigert. Wij zorgen ervoor dat Marc die fles geeft, zodat hij ook even een moment heeft met ons koekepeertje. Hij is tevens ook degene die het meest met onze koekepeertjes doucht.
  • de eerste keer hebben wij een kraamfeest gegeven en lieten zo iedereen tegelijk even kijken, terwijl we ons koekepeertje in de draagdoek hadden. Nu ivm corona, maar ook met onze oudste erbij komen er af en toe mensen langs (niet iedere dag). Wij vinden het namelijk heel belangrijk om aan elkaar te wennen en onze oudste veel te betrekken bij het verschonen, in bad doen etc. maar ook de rust te bewaken. Mensen die onze oudste goed kent en die hij ook heel leuk vindt kwamen als hij er ook is en mensen die van hem verder weg staan, kwamen op momenten dat hij bij het kinderdagverblijf is.
  • We hebben het ritme zo veel mogelijk aangehouden voor onze oudste (iedere dag rond dezelfde tijd naar bed, eten etc.), maar ook iedere dag even naar buiten en even een momentje alleen met papa of mama.
  • zorg voor voldoende rust voor jezelf, maar ook samen met je partner.

Wij vonden beide kraamweken heel bijzonder, maar ook heel hectisch. Heerlijk toen de kraamzorg weer vertrok en wij ons huis weer voor ons zelf hadden. En wat dat betreft is het net als het behalen van je rijbewijs, daarna begint het pas echt!

[ultimate_spacer height=”50″]
Cadeaupakket

Cadeaupakket

Vanaf 3 producten

Stel je eigen cadeaupakket samen, jij bepaalt wat er in zit! Selecteer minimaal 3 cadeaus, kies een kaartje en laat het ons mooi inpakken.

Verrassingspakket baby of dreumes

Verrassingspakket

Vanaf € 15,-

Geen idee wat je moet geven? Aan de hand van een aantal vragen stellen wij een uniek verrassingspakket samen. Handig en geen keuzestress.

Koekepeertjes

Koekepeertjes

Vanaf € 4,50

Hoera, er is een nieuw Koekepeertje geboren. Dit feestelijk strooibeleg is de ideale versiering op je beschuitje. Glutenvrij, vegan en genderneutraal!

PostNL

Bezorgd met PostNL in NL en BE

Bezorgen

Binnen 2 werkdagen verzonden

iDeal

Betaal veilig met iDeal

Creëer ook een unieke verrassing!

Een lege doos is jouw startpunt. Wij voegen daar cadeaus aan toe, aan de hand van jouw wensen voor het kind en ouder(s). Daarin kan je verschillende categorieën kiezen die in de doos passen en matchen bij een kleurstijl. Een persoonlijke kaart maakt het helemaal af! Wij zorgen dat alles mooi is ingepakt en wordt verstuurd!

Volg onze community

instagram @meneerkoekepeer.nl

Menu